Бунтът на Спартак

13.00лв.

3 налични

Автор: Георги Марков

Обем: 176 стр.

Размер в мм.: 165 х 235

Издател: Сиела

Корици: Меки

Година на издаване: 2017

Състояние: На склад

Ка 214

3 налични

Описание

Животът на могъщия гладиатор във факти

Признавам, че изпитвам благородна завист към всеки читател, който за пръв път ще се запознае подробно с историята на Спартак. Моята цел обаче не е да бъда гид в това пътуване, а само спътник.
В хода на Гладиаторската война Спартак и неговите отряди нанасят най-малко осем тежки поражения на изпратените срещу тях римски войски, като последователно разбиват трима претори и двама консули на Републиката. Едва след като Сенатът гласува специален преторски империум на един от най-обещаващите офицери от школата на Сула, едва след като от различните военни театри са отзовани Помпей и Марк Лукул с ветеранските им легиони, бунтът е потушен окончателно. Шокиращите загуби на римляните от войска, която е събрана хаотично, няма добре изградена структура и офицерски състав, хетерогенна е етнически и отделнитеѝгрупивероятноиматразличниидеизакрайнатацелнаборбата,изисквапо-подробнообяснение.
В тази книга ще присъстват много повече въпроси, отколкото отговори – надявам се в нейния край да сте достатъчно уверени, за да ги намерите сами!

Георги Марков

Базова цена за доставка до офис на ЕКОНТ: 5,30 лв.
Базова цена до адрес с ЕКОНТ: 6,50 лв.

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Бунтът на Спартак“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top