Пътят към несвободата

20.00лв. 18.00лв.

Автор: Тимъти Снайдър

Обем: 416 стр.

Размер в мм: 130 х 200

Издател: Обсидиан

Корица: Мека

Година на издаване: 2018

Състояние: На склад при доставчик

Код: 9789547694590 Категория: Етикети: ,

Описание

Русия. Европа. Америка.

В това задълбочено изследване на съвременната история Снайдър разкрива действителното естество на заплахата за демокрацията и върховенството на закона. Като посочва недвусмислените варианти на избор, пред които сме изправени – равенство или олигархия, индивидуализъм или тоталитаризъм, истина или лъжа, – той ни предлага пътнапред през времето на фундаментална несигурност.

След края на Студената война победата на либералната демокрация изглеждаше окончателна. Анализаторите обявиха края на историята, уверени в предстоящото мирно, глобално бъдеще. Тази увереност се оказа неуместна. Когато Путин се обърна към фашистки идеи, за да оправдае господството на богатите, авторитаризмът се върна в Русия. През второто десетилетие на ХХІ век той плъзна от Изток на Запад. Русия намери съюзници сред националистите, олигарсите и радикалите навсякъде по света, а стремежът ѝ да разклати западните институции, държави и ценности получи резонанс в самия Запад. Възходът на популизма, Брeкзит и изборната победа на Доналд Тръмп бяха цели на Русия, но тяхното постигане разкрива уязвимостта на западните общества.

“Заблуждавани от стряскащи заглавия, ние се нуждаем от книги, които да ни накарат да се спрем, да направим крачка назад и да се опитаме да проумеем как Америка се оказа в тази хаотична ситуация. Една от най-добрите подобни книги през 2018 г. е фундаменталното и проницателно изследване на Тимъти Снайдър за това как токсичните идеи, автократичната власт и фалшивите новини се разпространяват от Русия към Украйна, Западна Европа, а сега и към Белия дом. Във време, когато политиката на апокалипсиса преследва американската демокрация, Снайдър ни помага да си дадем сметка как сме се озовали в това положение и може би как да се измъкнем от него.”
Тайм

“Този блестящ и тревожещ анализ трябва да бъде прочетен от всеки, който иска да разбере политическата криза, обхванала света днес.”
Ню Йорк Таймс

“Измежду всичките книги, които се опитват да обяснят днешната криза на западната либерална демокрация, никоя не е по-красноречива и по-плашеща от “Пътят към несвободата” на Тимъти Снайдър.”
Форин Афеърс

 

Базова цена за доставка до офис на Спиди: 3,95 лв.
Базова цена до адрес със Спиди: 5,29 лв
Базова цена за доставка до офис на Еконт: 4,59 лв.
Базова цена до адрес с Еконт: 5,72 лв

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Пътят към несвободата“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top