Неразказаната история на траките. Укритата слава на народа ни

26.00лв. 23.40лв.

Автор: Павел Серафимов

Обем: 462 стр.

Размер в мм.: 140 х 200

Издател: Атеа

Корица: Мека

Година на издаване: 2022

Състояние: На склад при доставчик

 

Код: 9786197624236 Категория: Етикети: ,

Описание

В настоящият труд е представена напълно непознатата на широката публика история на траките. Поднесени са сведения, които сякаш са табу в нашите научни среди. Докато чужди историци и езиковеди смеят да кажат, че първата тракийска държава в Мала Азия е носила името Асува, т.е. Азия, у нас темата не се разглежда, а данните са ясни – дедите ни са хората отговорни за появата на географското название Азия. Неговото значение е страна на конете, страна на коневъдците и първоначално важи за една сравнително малка област, обхващаща Троада, Мизия, Витиния, Фригия – все земи населени от траки.

Табу има и над темата за Морските народи, чиито най-ярки представители са пеласгите, мизите, тевкрите, травсите, сердите и други стари балканци. Тяхната история е важна, не само поради връзката с Египет и фараоните Рамзес II, Меренпта, Рамзес III, но и защото пеласгите наречени още палестини са кръстниците на Палестина. За това също има научни публикации, но истината се знае само от тесен кръг специалисти. Друга важна група от Морските народи и по-точно мизите не успяват да станат кръстници на област, но част от тези стари балканци достига до египетския престол, доказателствата за това са изобилни. Разкрити са важни подробности относно тракийското влияние над римляни, хети, гърци и индийци във времето на Бронзовата епоха. По всяка тема има публикувани научни работи, но отново – известни само на шепа историци, които не смеят, или не желаят да популяризират интересната информация.

В настоящата работа са представени убедителни доказателства, които помагат да се срути пропагандираната дълго време заблуда за безписмените траки. Читателите могат да се запознаят с непознати моменти от историята на дедите ни траките и най-вече с техните заслуги в оформянето на старата европейска култура.

Макар тази книга да засяга историята на траките, тя включва и нов тракийски речник, който е с 550 думи. Пълният списък с оцеляло Орфеево словесно богатство ще се появи в том III, в което е акцентувано предимно на езика на древните ни предци. По традиция, в настоящата работа са включени и приложения даващи обяснения на някои заблуди. Читателите ще научат кой е отговорен за лъжата за титлата ХАН при старите българи. Дадена е и информация за над 150 премълчани старобългарски титли. Представени са доказателства и за древността на титлата княз, която е използвана в нашата стара литература.

Книгата ще промени както мирогледа на прочелите я, така и тяхното самочувствие. Този, който знае, че е потомък на титани, разбира и, че притежава достатъчно сили да може сам да кове съдбата си и да създава по-добро бъдеще за себе си и своите деца.

Базова цена за доставка до офис на ЕКОНТ: 5,30 лв.
Базова цена до адрес с ЕКОНТ: 6,50 лв.

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Неразказаната история на траките. Укритата слава на народа ни“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top