Изгубената империя Атлантида

29.00лв.

1 налични

Автор: Гавин Менсес

Обем: 448 стр.

Размер в мм.: 165 х 230

Издател: Сиела

Корица: Мека

Година на издаване: 2013

Състояние: На склад

Ка 906

1 налични

Описание

Разкрита е най-голямата мистерия на историята!

В продължение на хилядолетия легендата за Атлантида е грабвала въображението на изследователи, философи, търсачи на съкровища, историци и археолози. Но досега е оставала забулена в мита.

Дълго време завладяващата привлекателност на Изгубения град, описан още преди раждането на Исус най-напред от Платон, е запазена територия на авторите на приключенски книги. Възможно ли е обаче този легендарен град наистина да е съществувал? Ако е така, то какво се е случило с него и какви са неговите тайни? Най-сетне поразителната действителност за величествената слава и за залеза на Атлантида е разкрита с удивителни подробности от историка Гавин Менсес, автор на световния бестселър „1421: Годината, в която Китай откри света“.

По следите на доказателства, които го водят по целия свят, Менсес стига до удивителната истина. Като проучва новите геоложки открития, находките от древни корабокрушения, последните разкопани археологически артефакти и най-новите ДНК данни, той прави смайващо откритие: Атлантида не само е съществувала, но е била център на високо развитата минойска цивилизация, истинският размах на която е почти невъобразим. Атлантида е била средище на световна търговска империя, която се простирала от Средиземноморието до Англия и Северна Европа, стигала до Индия и даже до Сверена Америка. В

„Изгубената империя Атлантида“ той създава ярък портрет на тази легендарна цивилизация и споделя забележителните си открития, които включват:

  • Днешното местоположение на Атлантида
  • Катаклизмът, който през 1500 г. пр. Хр. унищожава цивилизацията на Атлантида
  • Първото в света дешифриране на езика на Атлантида

Неудържимо завладяваща като препускаща по целия свят авантюра на Индиана Джоунс, „Изгубената империя Атлантида“ е едновременно неустоимо четиво, което ви кара да поглъщате една след друга страниците в търсене на истината, и в същото време тя е революционна творба върху популярната история, която завинаги ще промени схващането ни за миналото.

„Връх на популярната история“
Таймс

„Живописно и с неизтощима убедителност Гавин Менсес лансира теза, която из основи ще преобрази историята“
Ню Йорк Таймс

 

Адрес за взимане от офис СПИДИ / ЕКОНТ

Тегло 0.510 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Изгубената империя Атлантида“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *