Голяма книга. Предания и легенди от България

14.90лв. 13.40лв.

Автор: Веселка Тончева, Вихра Баева

Обем: 288 стр.

Размер в мм.: 165 х 235

Издател: Пан

Корица: Мека

Година на издаване: 2022

Състояние: На склад при доставчик

Описание

Книгата отваря врата към чудния свят на българските предания и легенди – вълнуващи истории от далечното или по-близкото минало на нашия народ. В нея са събрани 110 текста от различни части на страната, които разказват за забележителни места, личности и събития, а понякога и за митични същества като змейове и самодиви. Това е покана за виртуално пътешествие из “легендарните” места на България – както популярни туристически дестинации, така и слабо известни местни забележителности. Същевременно прочетеното дава идеи и вдъхновение за реални пътувания. Историите са подредени по области, а след всяка от тях има кратка информация къде се намира съответното място и как се стига до него.

Веселка Тончева е доктор по етномузикология и доцент в секция “Етномузикология и етнохореография” при Института за етнология и фолклористика с “Етнографски музей” към БАН.

Вихра Баева е доктор по фолклористика и доцент в секция “Анторпология на словесните традиции” при “Института за етнология и фолклористика” с “Етнографски музей” към БАН.

Базова цена за доставка до офис на ЕКОНТ: 5,30 лв.
Базова цена до адрес с ЕКОНТ: 6,50 лв.

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Голяма книга. Предания и легенди от България“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top