Записки от затвора

13.00лв.

1 налични

Автор: Александър Белов

Обем: 656 стр.

Размер в мм: 130 х 200

Издател: Ера

Корица: Мека

Година на издаване: 2007

Състояние: На склад

Ка 116

1 налични

Код: 32284 Категория: Етикети: ,

Описание

Казват, че в затвора си на дъното. Но рано или късно истината винаги изплува на повърхността.
Няколко години младият Володя Никаноров събира информация за престъпници, неразрешени криминални случаи и други истории от живота в днешна Русия. Един злощастен ден обаче, натопен от “приятели”, Володя попада зад решетките. Там капризната съдба му дава шанс да почерпи историите направо от източника. Погледната под друг ъгъл, картината на подземния свят е съвършено различна – със свои закони, герои и “делови” отношения, каквито младежът си е въобразявал, че познава. Скоро той разбира, че Русия е огромен аквариум с мътна вода, в който неудобните дребни риби са в затвора, а големите престъпници – на свобода.

Александър Белов – авторът-енигма, отдавна е познат на българските читатели с руската гангстерска сага “Бригадата”. След феноменалния успех на “Бригадата” Белов се завръща с романа “Записки от затвора”. И тук руснакът остава верен на стила си – начинът му на писане е като картечен откос, диалозите са като куршуми, а от някои думи боли.

Идеята за “Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта” се ражда по време на пътуването на автора с Транссибирския експрес между Новосибирск и Красноярск. Главният герой също решава да поеме с влак по знаменитата железница от Москва до Владивосток, като спира в осемнадесет града, за да отговаря на въпроси, интересуващи местното паство. Уроците на игумена изразяват неговите хуманистични и неортодоксални възгледи, подбуждащи слушателите му към лично просветление и поставят мъдрия духовник в традицията на гностиците, катарите и малко известното движение на менонитите. Това го води до все по-сериозен конфликт – с Църквата, пък и със самия себе си, – който достига своя апогей в драматичния край на книгата.
Спътникът му, млад физик, започва пътуването си като скучен учен, интересуващ се повече от компютрите, отколкото от хората. Сблъсъкът с истинския живот му предлага нови предизвикателства и той стъпка по стъпка открива любовта. С течение на времето между двамата се заражда дълбоко приятелство, напомнящо връзката между баща и син.
Книгата се публикува едновременно на български, английски и холандски език.

 

Базова цена за доставка до офис на Спиди: 3,95 лв.
Базова цена до адрес със Спиди: 5,29 лв
Базова цена за доставка до офис на Еконт: 4,59 лв.
Базова цена до адрес с Еконт: 5,72 лв

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Записки от затвора“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top