Яма; Отец Сергий

17.99лв. 16.18лв.

Автор: Александър Куприн, Лев Толстой

Обем: 256 стр.

Размер в мм.: 130 х 200

Издател: Паритет

Корица: Мека

Година на издаване: 2022

Състояние: На склад

Ка 178

 

Описание

Двете произведения събрани в това издание – “Яма” на Александър Куприн и “Отец Сергий” на Лев Толстой предизвикват силни и противоречиви чувства и несъмнено продължават да са актуални и днес.

Съществуването на публични домове в Русия в началото на XX век е съвсем обичайно явление, както е обичайно и разпалването на сериозни страсти около обитателките им.

Героините на Александър Куприн, красивите проститутки Жени, Паша и Люба, са в центъра на тези страсти, а една от тях замисля ужасно отмъщение за целия мъжки род. Повестта “Яма” – 1909 г., улавя в детайли и описва с психологическа дълбочина яркото и реалистично битие на всяка една от героините. По волята на съдбата тези жени се превръщат в играчки в ръцете на безскрупулни мъже, а писателят задава въпроса: “Къде е спасението, кой може да измъкне от ямата на порока и безнадеждната тъга тези жени?”

Повестта на Лев Толстой -“Отец Сергий” – 1911 г., е откровен разказ за изкушението, ревността и похотта, за тайните демони, съществуващи във всеки от нас. Героят на повестта е обикновен военен, който решава да се раздели с миналото си и да се замонаши, но пътят на това прераждане е ужасно дълъг и труден. За Лев Толстой тази история е много лична и отразява негова представа за вярата и изкуплението.

Базова цена за доставка до офис на Еконт: 5,30 лв.
Базова цена до адрес с Еконт: 6,65 лв.

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Яма; Отец Сергий“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top