Мотоциклетни дневници

25.00лв. 22.50лв.

Автор: Ернесто Че Гевара

Обем: 254 стр.

Размер в мм.: 145 х 215

Издател: Асеневци

Корица: Мека

Година на издаване: 2022

Състояние: На склад при доставчик

Код: 9786197586718 Категория: Етикети: ,

Описание

Двама студенти, изправени пред широкия път на Латинска Америка, отправили се на пътешествие, в което ще открият себе си.

Ернесто Гевара и Алберто Гранадо са в своите ранни 20 години, когато поемат на път с мотоциклет Norton, търсейки приключение. За 9 месеца успяват да прекосят 8000 км. и да преминат през Аржентина, Чили, Перу, Колумбия и Венецуела. Прекосяват Андите, пустинята Атакама и басейна на Амазонка. Пътуват на автостоп, параход и дори на кон. Спят в гари, полицейски управления и под звездите.

Потопени в суровите условия, в които живеят жителите на Латинска Америка, Гевара и Гранадо завинаги променят своите мироглед, нагласи, представи и възприятия. Стават свидетели на социалната несправедливост към миньорите, преследването на комунисти, прогонването на прокажени и отритването на наследниците на инките.

Спомените си от това бурно пътешествие из Латинска Америка Ернесто Гевара събира в Мотоциклетни дневници – поетично и вдъхновяващо написан разказ за търсенето на себе си и откриването на призвание. В тези дневници проследяваме пробуждането на духа на промяната у бъдещия бунтовник Че и откриваме духовността, вкоренена у личността Гевара.
“… човешката страна на Ел Че, която историците успешно са опитали да прикрият.”
Financial Times

“Ернесто Гевара в търсене на Че. В това пътешествие на пътешествията уединението се среща със солидарността, а аз се превръща в ние.”
Едуардо Галеана
С предговор от Алейда Гевара Марч и въведение от Чинтио Витие.

Базова цена за доставка до офис на ЕКОНТ: 5,30 лв.
Базова цена до адрес с ЕКОНТ: 6,50 лв.

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Мотоциклетни дневници“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top