Избрано от Божана Апостолова – том 1: Стихотворения

14.95лв.

Автор: Божана Апостолова

Обем: 192 стр.

Размер в мм.: 130 х 200

Издател: Хермес

Корица: Твърда

Година на издаване: 2015

Състояние: На склад при доставчик

Код: 9789542614579 Категория: Етикети: ,

Описание

Том първи представя прецизно подбрана от авторката подборка на 140 стихотворения от деветте ѝ книги, писани в продължение на 50 години творчески живот.

Пет томчета за 50-годишен творчески живот – много ли са, малко ли? Каквото и да решите, това са най-важните неща, които Божана Апостолова е решила да сподели с читателите си, малки и големи. Дали са хубави?

“Поезията на Божана Апостолова е странна, избухлива смес от сърдечен смях и стръвна ярост. Стиховете ѝ издаваха труден характер, закодиран в сърцето и в данните на поетесата. Обаче въпреки хиромантията на известеното, никой не успя да прочете докрай неочакваното и ново избухване на тази саморазрушаваща се, но и самосъздаваща се поетична същност.
Неотдавна у Божана Апостолова нещо изригна и на бял свят се явиха няколко десетки стихотворения, които хем приличаха на предишните ѝ словесни рожби, хем сякаш бяха сътворени от различни бащи. Прочетох потресен тези извънземни послания, възхитих се на изящността и извисеността на устремената поетична линия, в очите ми заседнаха цяла шепа златни словесни зрънца, които повечето празнични поети не могат да разровят в себе си през целия си дълъг и прозаичен живот… Сякаш не стихосбирка е това, а свободна, разтворена на поляната и разпъната направо на тревата памучна трапеза, върху която има за всеки добронамерен по нещо – и за жадния за небесност, и за гладния за земност. Книгата ѝ “Възел” се явява развръзката към творческото ѝ умение да бъде удобен инструмент в ръцете на Бога, да бъде преводач на Неговите трепети, да бъде словар, писар и хроникьор на Тайната, наречена поезия.”
Румен Леонидо

“Нейните книги са повече от хубави. Те са измежду онези книги, които са важните за придвижването на една литература. Като звездата, която огъва с гравитацията си космическото пространство, творчеството на Апостолова огъва литературното поле и в това огъване събира и задава посоки. И пътища.”
Проф. Миглена Николчина

 

Базова цена за доставка до офис на Спиди: 3,95 лв.
Базова цена до адрес със Спиди: 5,29 лв
Базова цена за доставка до офис на Еконт: 4,59 лв.
Базова цена до адрес с Еконт: 5,72 лв

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Избрано от Божана Апостолова – том 1: Стихотворения“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top