Кандида. Пигмалион

18.99лв. 17.08лв.

Автор: Бърнард Шоу

Обем: 256 стр.

Размер в мм.: 130 х 200

Издател: Паритет

Корица: Мека

Година на издаване: 2021

Състояние: На склад при доставчик

Ка 213

 

Описание

Настоящият сборник включва две знаменити пиеси на Бърнард Шоу: “Кандида” (1894 г.) оспорва викторианските представи за любов и брак и задава въпроса, какво всъщност иска една жена от съпруга си. Въпрос, който няма рационално обяснение.

В сюжета на “Пигмалион” (1912 г.) е залегнал древногръцкият мит за скулптора, който се опитва да съживи собствената си статуя. Героят на Бърнард Шоу си поставя за цел да превърне една обикновена цветарка в изтънчена аристократка. Пиесата осмива идеята за “синята кръв”.

Бърнард Шоу добива огромната си слава благодарение на пиесите си и на острия си език. Радетел за социална справедливост и ревностен защитник на правата на жените, той казва: “Всяка моя пиеса е камък в прозорците на викторианското благополучие.”

Ненадминатият майстор на интелектуалната драма Бърнард Шоу (1856 г. – 1950 г.) е единственият в света автор, който печели Нобелова награда за литература през 1925 г. и “Оскар” за “Пигмалион” през 1938 г. Изградени върху основата на остри диалози и парадоксални ситуации, неговите пиеси излизат извън обичайните за театъра рамки и са безпощадна критика на обществения морал и човешкото лицемерие.

Базова цена за доставка до офис на Еконт: 5,30 лв.
Базова цена до адрес с Еконт: 6,65 лв.

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Кандида. Пигмалион“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top