Тери Пратчет: Живот с бележки под линия

39.00лв. 34.00лв.

Автор: Роб Уилкинс

Обем: 500 стр.

Размер в мм.: 170 х 240

Издател: Сиела

Корица: Твърда

Година на издаване: 2022

Състояние: На склад при доставчик

 

Код: 9789542840930 Категория: Етикети: ,

Описание

Когато сър Тери Пратчет поема на последното си пътешествие през 2015-а, една история остава неразказана – неговата собствена. Създател на феноменалната серия от книги за Света на Диска, той е познат и обичан по цял свят заради живото му чувство за хумор и умението да разказва истински истории в един измислен свят. Но писателят е само едно от лицата на Тери Пратчет.

Преди смъртта си той работи по автобиография, която остава недовършена. Историята на едно момче с буйна фантазия (дори прекалено буйно според неговите учители), което израства, за да се превърне в любящ съпруг, грижовен баща и автор, написал повече от 50 бестселъра и посветен в рицарство за заслуги към литературата.

Сега книгата, която не успява да напише, е довършена от неговия личен асистент и близък приятел Роб Уилкинс. Използвайки записките на Тери Пратчет, собствените си спомени и множество интервюта, взети от семейството и колегите на писателя, Роб Уилкинс създава един жив портрет на човека зад твореца. От детството му до момента, в който не се сблъсква с предизвикателството на болестта на Алцхаймер.

Това е личен, красив и забавен мемоар, написан с много любов и анекдоти, които ще ни накарат да си спомним с усмивка за един от великаните на съвременната литература.
“Тери беше един от най-великите ни фантасти и несъмнено най-забавният. Бе толкова остроумен, колкото продуктивен – и това само по себе си казва много.”
Джордж Р. Р. Мартин

“Гениалните, ексцентрични разсъждения на Пратчет върху природата на фантастичните светове и наситеното му чувство за хумор създадоха литературен жанр, който беше разпознаваемо и единствено негов.”
Филипа Грегъри

Базова цена за доставка до офис на ЕКОНТ: 5,30 лв.
Базова цена до адрес с ЕКОНТ: 6,50 лв.

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Тери Пратчет: Живот с бележки под линия“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top