Linux – настройка на сървъри

27.95лв. 25.15лв.

Автор: D.K. Academy

Обем: 288 стр

Размер в мм.: 160 х 230

Издател: Асеневци

Корица: Мека

Година на издаване: 2022

Състояние: На склад при доставчик

Код: 9786197586763 Категория: Етикети: ,

Описание

Добри практики в примери.

Настройката на Linux сървър може да бъде бърза и безпроблемна. Как? С тази книга няма да си губите времето с ненужна теория, защото това, което ще откриете в нея, е изобилие от практически препоръки и напътствия.

В първата част на книгата ще се запознаете с предимствата и недостатъците на физическите и виртуалните сървъри. Ще усвоите начините за свързване към Linux сървър от Windows и задаването на критично важни настройки на сървъра. В допълнение, ще научите повече за прийомите за работа с команден ред.

От втората част на наръчника ще разберете как се създават потребителски акаунти, кои са особеностите при работа с файловата система на Linux и как да настроите планировчика на задачи.
Третата част на книгата е посветена на практическата настройка на сървъри. От нея ще научите как се настройват уеб, SSH и FTP сървъри, как се изпраща поща и как да настроите VPN сървър за собствена употреба. Обърнато е специално внимание и на така актуалния въпрос за пренасянето на физически сървър в облак.

Четвъртата и последна част на книгата е посветена на администрирането на сървъра. Там са показани тънкостите на резервното копиране, работата с виртуални дискове, настройката на ротацията на журнали. Разгледани са някои от най-често срещаните проблеми, свързани със сайтовете.
Този наръчник е незаменим помощник за администратори, които ще се посветят на работата с Linux сървъри.

Базова цена за доставка до офис на Еконт: 5,30 лв.
Базова цена до адрес с Еконт: 6,65 лв.

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Linux – настройка на сървъри“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top