Уолдън или Живот в гората

14.95лв. 13.45лв.

Автор: Хенри Дейвид Торо

Обем: 384 стр.

Размер в мм.:  120 х 160

Издател: Хермес

Корица: Мека

Година на издаване: 2016

Състояние: На склад

Ка 27 х 3

Код: 9789542615729 Категория: Етикети: ,

Описание

“Уолдън или Живот в гората” представя идеите на Хенри Дейвид Торо за връщане на човека към природата. Това е безспорно най-известната му книга и негова духовна автобиография.
“Отидох в гората, защото исках да живея по своя воля, да виждам само същината на живота и да се опитам да извлека всичко от нея, та когато удари часът ми, да не се окаже, че изобщо не съм живял.”
Хенри Дейвид Торо

Когато се оттегля на езерото Уолдън в проста колиба, която сам си е построил, Хенри Дейвид Торо поставя началото на един оригинален експеримент. Идеята му е, че животът ни е ненужно усложнен от излишествата и условностите на цивилизацията. Простият живот близо до природата връща човека към изконните му ценности, до истинската му същност. Творбата му Уолдън е своеобразен дневник на този интригуващ житейски експеримент, продължил 2 години, 2 месеца и 2 дни. Целта му е да покаже на дело, че човек може да бъде творец на своя живот, да го опрости до самата му същност и да му придаде собствен смисъл.

Хенри Дейвид Торо (1817 – 1862) е американски писател и философ, водеща фигура в движението на трансцендентализма заедно с Ралф У. Емерсън. Той е един от най-големите философи и мислители наши на 19 век. Идеите му за връщане на човека към природата звучат все по-актуално в днешни дни.

Торо се е изявявал в редица сфери, сред които естествознанието, историята, философията, есеистиката и поезията. Смятан е за предшественик на екологичното движение. Идеите му са повлияли формирането на възгледите на личности като Толстой, Хемингуей, Пруст, Йейтс, Уолт Уитман, Махатма Ганди, Мартин Лутър Кинг и др.

Базова цена за доставка до офис на Спиди: 3,95 лв.
Базова цена до адрес със Спиди: 5,29 лв
Базова цена за доставка до офис на Еконт: 4,59 лв.
Базова цена до адрес с Еконт: 5,72 лв

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Уолдън или Живот в гората“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top