Тишината в ерата на шума

12.00лв. 10.80лв.

Автор: Ерлинг Каге

Обем: 152 стр.

Размер в мм.: 130 х 180

Издател: Кибеа

Корица: Мека

Година на издаване: 2021

Състояние: На склад при доставчик

Описание

Едно неуловимо понятие се крие в очакване под какофонията от шума на уличното движение, телефонните аларми и непрестанните ни мисли. Тишината. Какво всъщност представлява тя? Къде се намира? И защо сега е по-важна от всякога? В тази медитативна, чаровна и изненадващо завладяваща книга норвежкият изследовател Ерлинг Каге изследва силата на тишината и значимостта на изключването на света. Споделяйки собствения си опит и обсъждайки наблюденията на поети, художници и изследователи, Каге разкрива защо тишината е от съществено значение за здравия разум и щастието и как би могла да бъде проводник на удивлението и благодарността.

Независимо дали бродите сред дивата пустош, вземате си душ, или танцувате, винаги можете да преживеете усещането за пълен покой, ако знаете къде да го потърсите. Поемете си дълбоко дъх и се пригответе да се потопите в Тишината. Вашият собствен Южен полюс е някъде там.

“От Северния полюс и връх Еверест до Шри Ланка и крайбрежието на Чили Каге изследва чудото и мистерията на тишината. Той пише в разговорен, достъпен стил и със здравословна доза хумор дори когато обсъжда философски теми. Предлага дълбокомислени медитации относно важността да спрем за миг и да поемем дълбоко дъх, да изключим света и да използваме това време, за да почувстваме себе си.”
Minneapolis Star-Tribune

“Спираща дъха и вдъхновяваща, тази книга ни учи как да намираме ценни моменти тишина, независимо дали пресичаме Антарктика, изкачваме Еверест, или се возим в метрото в час пик.”
Сър Ранулф Файнс, автор на “Студ”

“Книгата разширява понятията за тишина и шум отвъд техните слухови дефиниции, обхващайки теми като информационното претоварване на съвременната култура, нуждата от постоянна свързаност и култа към заетостта… В креативното изследване на Каге се крие голямо удоволствие. А читателят става по-осъзнат за вихъра на разсейването, който съществува в ежедневието.”
Publishers Weekly

“Ерлинг Каге е един философски авантюрист или може би авантюристичен философ.”
New Yourk Times

Базова цена за доставка до офис на Еконт: 5,30 лв.
Базова цена до адрес с Еконт: 6,65 лв.

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Тишината в ерата на шума“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top