Христоматия за държавен зрелостен изпит по български език и литература

14.00лв. 12.60лв.

Автор: —

Обем: 544 стр.

Формат в мм.: 160 х 230

Издател: Дамян Яков

Корица: Мека

Година на издаване: 2008

Състояние: На склад при доставчик

Код: 9545274085 Категория: Етикет:

Описание

Тази христоматия съдържа пълните текстове на литературните творби, включени в учебното съдържание на новата програма за държавния зрелостен изпит по български език и литература, одобрена от Министерството на образованието и науката. В сборника не са поместени само романите: „Под игото” от Иван Вазов, „Тютюн” от Димитър Димов и „Железният светилник” от Димитър Талев.
Христоматията има за цел да улесни кандидат-зрелостниците, като им предостави необходимите литературни текстове в едно книжно тяло. Така учениците могат да придобият ясна представа за обема и особеностите на литературния материал, включен в учебното съдържание за матурата, и, което е още по-важно, да използват тази книга като настолно четиво и работен инструмент при своята подготовка за изпита.
Текстовете в христоматията са поместени според последователността на изреждането им в учебно-изпитната програма. За да се улесни работата с литературните творби, те са отпечатани с едър и четлив шрифт и всяка от тях започва на нова страница.
В началото на сборника е публикувана и одобрената от МОН „Учебно-изпитна програма за държавен зрелостен изпит по български език и литература”, която включва изискванията по формата на изпита; учебното съдържание: автори, произведения и литературнотеоретични понятия; критериите за оценка на езиковите и литературните компетентности на зрелостника.
Така съставена, христоматията може да бъде добър помощник на учениците в подготовката им за зрелостния изпит и в дейностите по проверката и оценката на тяхната работа в процеса на обучението.

 

Базова цена за доставка до офис на Спиди: 3,95 лв.
Базова цена до адрес със Спиди: 5,29 лв
Базова цена за доставка до офис на Еконт: 4,59 лв.
Базова цена до адрес с Еконт: 5,72 лв

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Христоматия за държавен зрелостен изпит по български език и литература“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top