Пътеводител на пунктуационния стопаджия

10.00лв. 9.00лв.

Автор: Милена Васева, Весела Михайлова

Обем: 168 стр.

Размер в мм.: 160 х 230

Издател: Фабер

Корица: Мека

Година на издаване: 2010

Състояние: На склад при доставчик

Описание

Най-добрите специалисти в България ви предоставят ключа за справяне с Матурата и изпитите в Университета по Български език и Литература

Кой е Правописния стопаджия? Когато пишем – независимо дали сме на 10…, 15… или 115 години, често си казваме: „Стоп! А как се пише тази дума?“. И така – всеки от нас в определени моменти е Правописен стопаджия – гледаме думата, мислим, преди да я напишем… и да преминем нататък. И в същото време всеки от нас е и Пунктуационен стопаджия. Пишеш, пишеш и… спираш, защото се питаш: „Я тук има ли запетайка?“.
Правописния пътеводител е герой и в тази наша книга. Всеки път, когато си кажеш: „Стоп! Има ли запетайка?“, ти ще получиш отговор от него, а и ще се научиш по лесен начин сам да поставяш запетаите там, където трябва.
И така – тръгваме!
… ти си на 10 и имаш да пишеш съчинение. Почваш: Това лято преживях весела морска история … Стоп! А сега? Има ли запетайка между весела и морска?
… или пък си на 15 и пишеш есе: Трудно е да се намери отговор на въпроса кой е смисълът на живота… Стоп! Чудиш се – има или няма запетайка пред кой?
… а може и да си на 115 (шегуваме се, разбира се – просто вече зрял човек) и пишеш любовно писмо: Мисля си за теб много често макар че когато тогава се видяхме не беше весело. Стоп! – къде са запетайките: пред макар, пред че, пред когато…? Ужас!

 

Базова цена за доставка до офис на Спиди: 3,95 лв.
Базова цена до адрес със Спиди: 5,29 лв
Базова цена за доставка до офис на Еконт: 4,59 лв.
Базова цена до адрес с Еконт: 5,72 лв

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Пътеводител на пунктуационния стопаджия“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top