За интимното. Далеч от шумната любов

14.00лв. 12.60лв.

Автор:  Франсоа Жулиен

Обем: 240 стр.

Формат в мм.:  120 х 200

Издател: Изток-Запад

Корица: Мека

Година на издаване: 2015

Състояние: На склад при доставчик

Код: 9786191526475 Категории: , Етикети: ,

Описание

В новата си книга Франсоа Жулиен развенчава мита за любовта – този велик мит на Запада, и търси начин не толкова да се освободим от него, колкото да се измъкнем от подвижните му пясъци, в които сме затънали; да бъде разрушена косвено тази толкова шумна тема, наречена любов, монополизирала на Запад мисълта за другия, да започнем отново да мислим свежо, необременено, следвайки дискретната нишка на интимното, да живеем за двама; и въз основа на това да помислим как да направим от него отправна точка за нравствеността.

Изследването следва нишка, минаваща през предишните книги на Жулиен, в които той разглежда от различни гледни точки въпросите на времето, на отрицателното, на критиката на идеята за щастие. Всеки път изследването води отвъд тях и стига до кладенеца, който той нарича най-общо живеенето.

Франсоа Жулиен (1951) е виден френски китаист, социолог, философ – изследовател и преподавател в известни научни институции. Възпитаник е на престижното Висше педагогическо училище в Париж, на Сорбоната и на университетите в Пекин и Шанхай, специализира дълги години в Китай и Япония. През 2010 г. получава в Германия наградата „Хана Арент“, а през 2011 г. творчеството му е отличено с Голямата награда за философия на Френската академия. На български е издаден „Трактат за ефикасността: Стратегии на успеха в Европа и Китай“.

 

Адрес за взимане от офис СПИДИ / ЕКОНТ

Тегло 0.235 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „За интимното. Далеч от шумната любов“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *