Аутизмът. Как да отгледаме щастливо аутистично дете

20.00лв. 18.00лв.

Автор: Джеси Хюитсън

Обем: 376 стр.

Размер в мм.: 130 х 200

Издател: Кибеа

Корица: Мека

Година на издаване: 2021

Състояние: На склад при доставчик

Описание

От немалкото книги за аутизма от представители на научната общност или родители, разказващи личната си история с надеждата да помогнат на другите, надали ще попаднете на онази, написана точно за вас. Когато диагностицират детето ѝ с аутизъм, журналистката Джеси Хюитсън тръгва по нелекия път на отричането и приемането. И на трескавото търсене на верните отговори на безбройните въпроси, на които трябва да намери отговор един родител на дете с аутизъм, без да вдигне безпомощно ръце и да падне в плен на отчаянието, а да намери път към непонятния за него свят на детето си.

Това, което отличава “Аутизмът: Как да отгледаме щастливо аутистично дете” от останалите книги, е надеждата. Вярата, родила се от личния опит, че промяната е възможна и че е само във вашите ръце. Тук се говори за “различия”, а не за “дефицити”. Разказите на пораснали аутисти с успешна житейска и професионална реализация, споделящи откровено за начина си на живот, за да се “впишат” и да отговорят на “правилата”, ще променят коренно представата ви за “проблемно поведение”. А Джеси ще ви убеди, че аутизмът не е трагедия и че адаптацията и приемането не означават примирение, а начин да се доближите до света на детето си, да се поставите в неговите обувки и да се опитате да го разберете.

Книгата предлага съкровеното ежедневие на една всеотдайна майка с опита и прозренията ѝ в процеса на учене как да разбере и да се справи с предизвикателството аутизъм, за да отгледа щастливо дете. Книгата съчетава опита на една майка на аутист с идеите на аутистични възрастни и други родители включително писателя Дейвид Мичъл, както и със съветите на специалисти и учени в сферата на аутизма като проф. Саймън Барън-Коен.

Аутизмът разглежда състоянието като разлика – не като разстройство, и обръща внимание на редица важни теми:

  • какво да правите, ако смятате, че детето ви е аутист;
  • как да разбирате и подкрепяте детето си в училище и у дома;
  • психичното здраве и аутизмът;
  • разликите между аутистичните момчета и момичета.

Базова цена за доставка до офис на Спиди: 3,95 лв.
Базова цена до адрес със Спиди: 5,29 лв
Базова цена за доставка до офис на Еконт: 4,59 лв.
Базова цена до адрес с Еконт: 5,72 лв

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Аутизмът. Как да отгледаме щастливо аутистично дете“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top