Новият световен ред

14.00лв. 12.60лв.

Автор: Хърбърт Уелс

Обем: 136 стр.

Размер в мм.: 140 х 210

Издател: Дилок

Корица: Мека

Година на издаване: 2024

Състояние: На склад

Ка 920

Описание

Постижим ли е, как може да се постигне и какъв свят ше трябва да бъде един мирен свят.

Новият световен ред е важна книга на писателя Хърбърт Дж. Уелс и представя неговото убеждение, че за света ще е полезно, ако го управлява Нов световен ред, който ще обедини всички хора на Земята и същевременно ще направи така, че войната вече няма да съществува. Новият световен ред защитава и правна система, която ще пази човешките права.

Уелс публикува в Новия световен ред първата си версия на декларация за правата на човека, която е предшественик на работата му върху Декларацията на Санки за правата на човека (1940 г.). През 1947 г. и двете декларации се използват като консултативни разработки от Комисията по правата на човека на ООН за изготвянето на Всеобщата декларация за правата на човека (1948 г.).

Разполагаме с отлична книга за читателите, които се интересуват да прочетат за вярата на Х. Дж. Уелс в Новия световен ред, както и за тези, които са почитатели на неговите трудове.
“B тази малка книга искам да изложа възможно най-компактно, ясно и полезно същността на всичко, което научих за войната и мира в хода на живота си. Тук няма да излагам мирна пропаганда. Ще сведа определени общи идеи и реалности от първостепенно значение до тяхната рамка и така ще подготвя ядро от полезни знания за онези, които трябва да продължат с работата по създаването на световен мир.”
Х. Дж. Уелс

Базова цена за доставка до офис на ЕКОНТ: 5,30 лв.
Базова цена до адрес с ЕКОНТ: 6,50 лв.

Цената на доставката може да се промени в зависимост от стойността и теглото на поръчката.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Новият световен ред“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top